Marshall Napier is geboren in Nieuw Zeeland als Marshall James Napier op 22 oktober 1951.

Voordat hij acteur werd, leerde Napier aan de kunst acedemie, was hij fabrieksarbeider en is hij vrachtwagen chauffeur geweest. Hij heeft twee kinderen dochter Jessica(een actrice) en zoon James Reuben. Hij is de oom van James Napier Robertson.

voor zijn verhuizing naar Australie met zijn gezin, was Marshall Napier acteur in Nieuw Zeeland. Hij speelde in "Dangerous Orphans", "Starlight Hotel" in "The Neville Purvis Family Show“. Dit laatste was aldaar op tv te zien in 1979.

Om meer uit zijn carriere te halen verhuisde hij met zijn hele gezin naar Australie in 1988. In 1988 acteerde Marshall als Bill Kennon in de TV serie "Always Afternoon". deze serie is een verhaal over duitse krijgsgevangenen en australiers van duitse afkomst, gevangen in de kampen in het jaar 1915. de duitse acteurs Jochen Horst en Ben Becker waren twee van Marshall’s medespelers.

Van 1991 tot 1992 acteerde Marshall als Sgt. Fred 'Frog' Catteau samen met Sonia Todd en zijn dochter Jessica (in haar eerste TV rol) in de serie „Police Rescue“. Marshall Napier acteerde in series zoals "Snowy River: The McGregor Saga", "Blue Murder" en "Blue Heelers" In 1999 was hij opnieuw te zien in “Water Rats” om zijn karakter Joe Da Silva te spelen net zoals in de jaren 1996 en 1997. Hij was te zien in "The Lost World", "All Saints", "Farscape", "Head Start" en in "Get Rich Quick".

In 2001 speelde hij Harry Ryan in de serie “McLeod’s Daughters” dit eindigde in 2006. Ook in “McLeods Daughters” speelde hij zowel als zijn dochter Jessica.

In 2007 Marshall Napier acteerde als Sgt. Strunk in "The Water Horse" en in 2007/2008 was hij te zien als Wilton Sparkes in de serie "City Homicide".

In 2009 speelde Marshall Napier mee aan één aflevering van Chandom Pictures.

Hij speelde samen met zijn neef James Napier en met zijn McLeod’s Daughters medespeler Michelle Langstone in "I am not Harry Jenson".

De periode van de post-produktie "The Clinic", waarin Marshall Napier de rol speelt van Officer Underwood kwam tot zijn eind.

Waarna hij in 2010 te zien was in "Griff the Invisible" als Benson.

In 2002 doneerden Marshall en zijn dochter Jessica hun gewonnen geld van het programma"Who Wants to Be a Millionaire" aan "the South Australian Animal Rights Group" een goed doel voor dieren. vader en dochter komen beide op voor de rechten van dieren en zijn vegetariers.

Na zijn veertigste begon Marshall ook met het schrijven van toneel.